ОСТАННІ НОВИНИ

Всі шість напрямків на кордоні з Польщею заблоковані, – ДПСУ

Наталя Дуляба

|

Станом на неділю, 3 березня, на українсько-польському кордоні продовжують блокувати всі шість напрямків. У чергах застрягли більше 2400 вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонсужби України Андрій Демченко в етері національного телемарафону.

«Польські фермери продовжують блокувати рух для вантажних засобів на шістьох напрямках: чотири – на Львівщині, два – на Волині. Станом на ранок сукупно в чергах на всіх цих напрямках на території Польщі в бік України очікують можливості проїзду понад 2400 вантажних транспортних засобів», – сказав він.

За словами Андрія Демченка, найбільша черга зафіксована у напрямку контрольних пунктів пропуску «Краківець» та «Ягодин».

«Складна ситуація й на пункті пропуску “Ягодин” – це найбільший інфраструктурний напрямок, де можуть перетинати кордон 1200-1400 вантажівок в обох напрямках. Натомість зараз пропускаються лише вантажні засоби, які слідують в Україну. За минулу добу тут проїхали 70 транспортних засобів. Натомість жодна вантажівка не перетинає кордон в бік Польщі, оскільки їх не пропускають», – відзначив речник ДПСУ.

Пункт пропуску «Шегині» заблокований для вантажівок в обох напрямках, виняток – вантажні авто з гуманітаркою чи іншими важливими для України вантажами.

Андрій Демченко додав, що протестувальники не блокують рух для інших категорій транспорту, зокрема легкових автомобілів та автобусів.

Як повідомляв Львівський портал, з 20 лютого польські фермери почали великий протест, зокрема на кордоні з Україною. За цей час стались кілька інцидентів із висипанням українського зерна та навіть блокуванням пасажирського руху на кордоні. Найбільший із них – розсипання 160 тонн зерна з України.

Український уряд запропонував Польщі «план взаєморозуміння», який має розблокувати кордон на тлі протестів польських фермерів. Втім у Польщі кажуть, що далекі від угоди з Україною щодо імпорту агропродукції та розглядають можливість тимчасово закрити кордон та припинити торгівлю з Україною.

Додамо, що польські фермери виступають проти напливу українських товарів, а також проти європейської політики, пов’язаної з так званим «Зеленим курсом» ЄС. При цьому через цей курс акції протесту відбуваються у низці країн Європи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *