ОСТАННІ НОВИНИ

Польща може тимчасово закрити кордон з Україною для торгівлі

Наталя Дуляба

|

Україна та Польща обговорюють тимчасове закриття кордону та припинення торгівлі. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на видання RMF24.

«Ми також обговорюємо з українською стороною тимчасове закриття кордону та припинення обміну товарами. Завтра я також буду обговорювати це з польськими фермерами», – заявив прем’єр-міністр Дональд Туск.

Він підкреслив, що це буде тимчасовим рішенням і болючим для обох сторін.

Як повідомляв Львівський портал, з 20 лютого польські фермери почали великий протест, зокрема на кордоні з Україною. За цей час стались кілька інцидентів із висипанням українського зерна та блокуванням пасажирського руху на кордоні. Найбільший із них – розсипання 160 тонн зерна з України.

21 лютого президент України Володимир Зеленський запропонував Польщі провести двосторонню зустріч на рівні урядів і, якщо потрібно, президентів у зв’язку з блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску на спільному кордоні.

Польський прем’єр Дональд Туск відхилив цю ідею. Він вважає, що така зустріч не повинна бути символічною, що переговори двох урядів заплановані наприкінці березня у Варшаві.

23 лютого урядова делегація України таки вирішила приїхати на кордон, але зустріч не відбулася, оскільки представників Польщі не було. Після цього український уряд запропонував Польщі «план взаєморозуміння», який має розблокувати кордон на тлі протестів польських фермерів.

Тим часом у Польщі кажуть, що далекі від угоди з Україною щодо імпорту агропродукції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *