ОСТАННІ НОВИНИ

Польські фермери повністю заблокували КПП «Шегині» на кордоні з Україною

Маркіян Рой

|

Польські фермери з 13.00 п’ятниці повністю заблокували КПП «Шегині».Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ситуація за останні дні фактично не змінювалася. Але сьогодні маємо певну зміну по напрямку пункту пропуску «Шегині». Бо о 13:00, як повідомила нам польська сторона, польські фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажівку, яка слідує чи то в бік України, чи в бік Польщі. Хоч і до цього на цьому напрямку відмічався такий критичний мінімум перетину кордону вантажівками», – розповів він.

За словами речника, за минулу добу вказаний напрямок перетнули тільки 47 вантажних транспортних засобів в обох напрямках, «а після 13:00 й тепер українська сторона фіксує по нашому пункту пропуску безпосередньо, що вантажівки не рухаються ні з Польщі, ні в Польщу. Польська сторона не приймає вантажні транспортні засоби до себе з України».

Також суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажівками залишається і по напрямку пункту пропуску «Ягодин».

«За минулу добу тут перетнуло кордон 111 вантажівок, які слідували з Польщі в Україну. Як і раніше, польські фермери не пропускають жодної вантажівки, яка слідує з України в Польщу. За останні дні це «нульові» показники перетину кордону в бік Польщі на цьому напрямку», – додав Демченко.

Він повідомив, що у чергах на шести пунктах пропуску стоять 2350 вантажівок.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 1 березня, на переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю, а крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

27 лютого знімальну групу журналістів Української правди затримали польські правоохоронці неподалік від польсько-білоруського кордону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *