ОСТАННІ НОВИНИ

Університет у Дублянах накрили захисним куполом

Наталя Дуляба

|

Пошкоджений внаслідок атаки ворожих «Шахедів» Львівський національний університет природокористування у Дублянах уже накрили захисним куполом. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

На монтаж захисної конструкції фактично пішло менше місяця. Цим займались працівники ЛКП «Рембуд», а сам купол привезли за кошти благодійників із Німеччини.

«Таку захисну конструкцію для будівель застосовують в Україні вперше. Лише так, на переконання будівельників та архітекторів, можна було вберегти пошкоджений 100-річний корпус від ще більшого й остаточного руйнування. Далі на корпус університету чекають реставраційні роботи», – відзначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня російські окупанти атакували своїми «Шахедами» музей Романа Шухевича на Білогорщі у Львові та університет природокористування у Дублянах. У ньому 100 років тому навчався Степан Бандера.

Музей знищено повністю, а в університеті суттєво пошкоджено більшу частину даху. Оскільки будівля залишилась фактично без накриття, її дерев’яне перекриття й інші елементи могли теж зруйнуватись під впливом погоди. Тому фахівці вирішили накрити виш своєрідним захисним куполом, після чого мають стартувати реставраційні роботи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Любомир Зубач, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *