ОСТАННІ НОВИНИ

Пошкоджений росіянами корпус університету в Дублянах накриють металевим куполом

Маркіян Рой

|

У Львівському національному університеті природокористування у Дублянах тривають протиаварійні роботи на пошкодженому корпусі, який зазнав атаки російських дронів 1 січня. Тут демонтують аварійні елементи, а для захисту від додаткового руйнування будівлю тимчасово накриють металевим куполом, який невдовзі прибуде з Німеччини. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Зараз будівельники нашого комунального підприємства «Рембуд» демонтують аварійні елементи даху корпусу університету, пошкоджені конструкції перекриття, а також частину цегляної кладки верхнього оглядового майданчика, збирають усе будівельне сміття. Також уже демонтували дзвін та механізм годинника. Це роботи, з якими не можна чекати адже скоро візьмемося за монтаж металевого куполу – тимчасового перекриття, яке убезпечить будівлю від ще більшого руйнування», – пояснив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

Оскільки споруда зараз частково без даху, а там є дерев’яне перекриття і дуже багато елементів, які руйнуються від погодних умов, прийняли рішення накрити її металевим каркасом, який убезпечить від потрапляння води і вологи, від замерзання і розтріскування мурів. Тож усі подальші роботи вже виконуватимуть під цим каркасом.

«На корпус чекає реставрація. І якщо тривалий час будівля не буде накритою – вона просто знищиться. А звичайне накриття брезентами зовсім не рятує. Тому ми сконтактували з фірмою, яка має такі металеві куполи, зробили замовлення, і накриття вже в дорозі до Дублян», – додав Любомир Зубач.

Нагадаємо, вночі 1 січня, росіяни атакували два об’єкти національної памʼяті у Львівській громаді. Це університет у Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера, та у музей Романа Шухевича на Білогорщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *