ОСТАННІ НОВИНИ

Польські протестувальники блокували пасажирський поїзд з України

Маркіян Рой

|

У неділю, 18 лютого, польські протестувальники блокували рух пасажирського поїзду «Київ- Хелм», наразі залізничне сполучення з Польщею здійснюється в штатному режимі. Про це повідомляє «Укрзалізниця».

«18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ – Хелм. У поїзді перебували 260 пасажирів, абсолютна більшість – жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти.

Після втручання польської поліції та залізничників поїзд було розблоковано, він продовжив рух. Дякуємо польським колегам за взаємодію та швидке вирішення питання», – йдеться в повідомленні.

Наразі залізничне сполучення з Польщею здійснюється в штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди курсують без ускладнень.

«Укрзалізниця уважно стежить за ситуацією на кордоні з Польщею та здійснює взаємодію з прикордонниками, посольством України в Польщі, Міністерством розвитку громад, територій та інфаструктури і Міністерством закордонних справ», – додали в «Укрзалізниці».

Напередодні, польські фермери на кордоні заблокували гуманітарні вантажі, і намагались зупинити потяги.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів».

13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець». Це вже шостий пункт на кордоні з Польщею, де обмежено рух транспорту.

З 20 лютого польські фермери погрожують заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *