Росіяни обстріляли касетними боєприпасами село на Донеччині, є жертви

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти застосували касетні боєприпаси для обстрілу села на Донеччині. Одна людина загинула, ще двоє дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про село Зоря Краматорського району, що менш ніж за 20 км від лінії зіткнення. За даними слідства, для атаки на цивільне населення ворог використав РСЗВ «Ураган» із касетними боєприпасами.

Від розриву снаряду на власному подвір’ї загинула місцева мешканка 83 років. Із відкритим переламом і рваною раною ноги та мінно-вибуховими травмами до лікарні доставлено 71-річного чоловіка. Уламкове поранення отримав і 41-річний мешканець, в момент обстрілу він перебував біля магазину.

Крім того, вибухами у селі пошкоджено багатоквартирний будинок, навчальні заклади, щонайменше 8 приватних домоволодінь, лінію газопроводу та цивільне авто.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Додамо, що це вже не вперше російська армія гатить по прифронтових територіях касетними боєприпасами. Внаслідок таких обстрілів зачасту є жертви серед цивільного населення.

Так, наприклад, влітку торік окупанти обстріляли касетними боєприпасами озеро у Костянтинівці Донецької області, де якраз відпочивали люди. Загинули троє людей, серед них – двоє дітей, ще шестеро отримали поранення.

При цьому президент РФ Владімір Путін публічно запевняє, що його військові не використовують касетні боєприпаси в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *