ОСТАННІ НОВИНИ

Польські фермери знову заблокували пункт пропуску «Корчова – Краківець»

Маркіян Рой

|

У пункті пропуску «Краківець» на кордоні з Польщею ускладнено рух вантажівок через блокування польських фермерів. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«За наявною інформацією, яку надали польські прикордонники, сьогодні близько 11:10 на території Польщі, на дорозі перед пунктом пропуску «Корчова» (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Краківець», польські аграрії розпочали блокування руху для вантажних транспортних засобів. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1730 вантажівок. Водночас, організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії з польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Додамо, що пункт пропуску «Краківець-Корчова» став шостим пунктом пропуску на українсько-польському кордоні, де здійснюється блокування руху вантажівок. Наразі інформації щодо термінів проведення блокування руху немає.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська».

11 лютого польські фермери, які блокували дорогу, вдерлися до українських вантажівок і висипали українське зерно на дорогу.

Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів».

13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець». Це вже шостий пункт на кордоні з Польщею, де обмежено рух транспорту.

З 20 лютого польські фермери погрожують заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *