ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії відреагували на підозру у відмиванні грошей керівництвом «Львівводоканалу»

Наталя Дуляба

|

У Львівській міськраді анонсували службове розслідування після того, як на ЛМКП «Львівводоканал» провели обшуки у справі про можливе відмивання бюджетних коштів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Так, службове розслідування проводитимуть щодо можливого неефективного використання «Львівводоканалом» бюджетних грошей та порушень, виявлених під час закупівлі у ТзОВ «ЕТА» перетворювачів частоти струму та комплектуючих до них.

Для цього вже утворили спеціальну комісію, а результати розслідування, як запевняють у міськраді Львова, «будуть враховані у подальшій роботі підприємства».

На час розслідування директора «Львівводоканалу» Дмитра Ваньковича відсторонили від посади. Наразі його тимчасово замінить начальник ЛКП «Львівсвітло» Єгоров Олександр.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ писали, що з обшуками на «Львівводоканал» прийшли правоохоронці. Вже є відкрите кримінальне провадження через закупівлю електричного устаткування за суттєво завищеними цінами у ТзОВ «ЕТА».

Крім того, за даними слідства комунальне підприємство протягом 2022-2023 років, не проводячи тендерів, уклало з цією фірмою договорів більш ніж на 25 млн грн. Таким чином теж купували обладнання, зокрема генератори.

Додамо, що наприкінці 2023 року директору «Львівводоканалу» Дмитру Ваньковичу вже оголошували догану через те, що він не погодив із керівництвом міста оголошення тендеру на 57 млн грн на реконструкцію каналізації й водопроводу у районі «Мотозаводу».

Сам Ванькович, очолюючи «Львівводоканал», у 2020 році заробив 1,6 млн грн, у 2019-му – 858 936 грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *