ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенку відмовили у виїзді на конференцію в Мюнхені через «ризики для життя»

Андрій Котенський

|

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук не підписав розпорядження про відрядження лідера фракції «Європейська солідарність» Петра Порошенка для участі в Мюнхенській конференції з безпеки через нібито загрозу його життю за кордоном. Про це повідомив Петро Порошенко на брифінгу після зустрічі зі Стефанчуком, повідомляє Українська правда.

«Начальник головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив чомусь спікеру парламенту Руслану Стефанчуку про те, що одразу ж після перетину кордону Україна-Польща, а особливо в Мюнхені, мені, як п’ятому президенту і лідеру опозиції, загрожує смертельна небезпека. І не здатні мене захистити, як охоронювану особу, ні управління державної охорони, ні вся система безпеки Німеччини. І єдиний спосіб, щоб врятувати Порошенка – його не випустити», – повідомив Петро Порошенко.

Порошенко також виклав відео свого брифінгу у Facebook. Він назвав причетних до нинішнього рішення політиканами, яким «немає чого робити», і закликав не ганьбитися перед міжнародним співтовариством.

Як відомо, Петру Порошенку не вперше не дозволяють виїзд за кордон для участі в міжнародних подіях. Як повідомляв Львівський портал, 1 грудня депутата Верховної Ради і п’ятого Президента України Петра Порошенка заявив не випустили з України для участі в міжнародних зустрічах.

2 грудня СБУ оголосила, що Порошенко планував зустріч з проросійським прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, й, за розвідувальними даними, російські спецслужби нібито планували використати цю зустріч для здійснення ІПСО проти України.

В Угорщині на це зазначили, що подібні новини від СБУ є свідченням того, «що Україна ще не готова до членства в ЄС», а також підтвердили, що Порошенко мав зустрітися із Орбаном.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *