ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенка на ПП «Краковець-Корчова» не випустили із України

Андрій Котенський

|

П’ятого Президента України Петра Порошенка, лідера партії «Європейська Солідарність» не пропустили на кордоні для поїздки до Вашингтона (США), де він має взяти участь у Саміті міжнародного демократичного союзу.

За словами Петра Порошенка, його не пропустили прикордонники на пункті пропуску «Краковець-Корчова».

«Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту. У Польщі та США у мене заплановані десятки зустрічей. З поляками я мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні. З американцями – про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. А без неї нам росію не перемогти», – повідомив Петро Порошенко.

Він також додав, що вже зірвано зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном.

«Тому те, що відбулося сьогодні на кордоні – це не дрібне шкідництво. Це – антиукраїнська диверсія. Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України», – переконаний він.

У коментарі Суспільному речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко сказав, що прикордонники забезпечують оформлення і пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства, зокрема, і правил перетину кордону громадянами України.

«Як відомо, на час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження. Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України», – пояснив Демченко.

За словами адвокатів Петра Порошенка вони готують три позови до суду та звернуться з заявою про до Офісу генерального прокурора. Як пояснив адвокат Порошенка Ілля Новіков, вони будуть оскаржувати дії прикордонників, а також віцеспікера Верховної ради Олександра Корнієнка, який скасував розпорядження голови Верховної ради, яке дозволяло Порошенку виїхати за кордон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *