ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ каже, що Порошенка не випустили на зустріч із проросійським Орбаном

Андрій Котенський

|

П’ятий Президент України Петро Порошенко запланував зустріч із проросійським прем’єром Угорщини Віктором Орбаном, що могло бути використано російською пропагандою для широкомасштабної інформаційно-психологічної операції проти України. Саме тому Порошенка не випустили за кордон, повідомила пресслужба СБУ.

За даними Служби безпеки, розвідувальні органи України отримали інформацію про підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб. Головна мета ворога – знизити підтримку України іноземними партнерами та спроба розколоти українське суспільство зсередини.

«За задумом спецслужб рф, український політикум має перейти до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з рф на умовах заморожування війни, а відповідні заяви мають втілювати проросійські політичні сили іноземних країн», – йдеться у повідомленні СБУ.

Водночас СБУ повідомляє, що Петро Порошенко мав стати інструментом російських спецслужб.

«За отриманими контррозвідувальними даними, саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який системно висловлює антиукраїнську позицію, є «другом путіна» і закликає зняти санкції з рф. Цю зустріч (як і інші «робочі зустрічі» вітчизняних політиків з представниками держав, які транслюють проросійські наративи) рф планувала використати в своїх ІПСО проти України.

СБУ звернулася до Офісу Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради України із пропозицією врахувати інформацію про плани ворога під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій. Тож керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату (Петру Порошенку – ред.), який мав стати інструментом в руках російських спецслужб.

Водночас у «Європейській солідарності» заявили, що головна мета виїзду Порошенка –  поїздка до США. Вони обурені, що українська влада неодноразово не випускає із країни депутатів партії «ЄС», для участі у важливих міжнародних заходах.

«Ті, хто зараз намагаються знайти обґрунтування своїх відмов на угорському треку, послуговуючись колишніми контактами Петра Порошенка з Віктором Орбаном, даремно стараються. Варто пам’ятати, що 14 – 15 грудня у Брюсселі своє рішення про початок передвступних переговорів з Україною оголошуватиме Європейська Рада, де Будапешт має право вето. Якби у Петра Порошенка була можливість допомогти, використовуючи власний особистий позитивний досвід та контакти, щоб це рішення було успішним, тим більше на фоні останніх заяв, він би це зробив. Без зрад. Та в інтересах держави. І в тісній координації з міжнародними партнерами», – йдеться у заяві партії Порошенка.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Петра Порошенка на ПП «Краковець-Корчова» не випустили із України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *