ОСТАННІ НОВИНИ

На тлі польської блокади українські перевізники протестуватимуть під КПП «Ягодин»

Ольга Денисяка

|

Українські перевізники організовують на 15 лютого акцію протесту під пунктом пропуску «Ягодин» на кордоні з Польщею на тлі протестів польських фермерів. Про це повідомляє hromadske з посиланням на ДПСУ та громадську організацію «Перевізники західного регіону».

Спершу учасники акції зберуться в Луцьку, а потім вирушать до Ягодина.

«Хочемо бути солідарні з хлопцями, які стоять на тій стороні. Показати, що ми про них знаємо, не забули і підтримати їх бойовий дух», — сказав керівник ГО Віталій Коценко.

Він зазначив, що учасники акції не планують блокувати польських перевізників, які «чесно працюють на ринку перевезень». Натомість хочуть перешкоджати та фіксувати факти об’їзду блокади з польського боку. Коценко зазначив, що це є несправедливим.

«Вони об’їжджають всю цю блокаду, заїжджають прямо на митний термінал, оформлюються та завозять вантажі в Україну. […] Поліція повністю їм (полякам – ред.) допомогає, бере і веде мимо всієї черги. Прямо на шлагбаумі вони заїжджають. Ще є шляхи об’їзду, де від більшості черги виїжджають прямо під кордон, під шлагбаум та заїжджають на територію України. Позавчора мені дзвонили мої клієнти і повідомили, що польські перевізники сказали: “Ми вам привеземо будь-який вантаж в Україну”. Для польських перевізників блокади немає», — сказав Коценко

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська».

11 лютого польські фермери, які блокували дорогу, вдерлися до українських вантажівок і висипали українське зерно на дорогу.

Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів».

13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець». Це вже шостий пункт на кордоні з Польщею, де обмежено рух транспорту.

З 20 лютого польські фермери погрожують заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *