ОСТАННІ НОВИНИ

Справа про розкрадання 1,5 млрд грн на снарядах: Лієва арештували

Наталя Дуляба

|

Апеляційний суд 12 лютого призначив екскерівнику департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександру Лієву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн грн застави. Про це повідомляє Українська правда.

Видання, посилаючись на коментар представника Офісу генпрокурора, пише, що суд задовольнив апеляцію прокурора та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (до 8 квітня включно) з правом внесення 50 млн грн застави експосадовцю Міноборони, який підозрюється у заволодінні майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів для ЗСУ.

Йдеться саме про Олександра Лієва, він у записаному в суді коментарі сказав, що шокований таким рішенням суду, адже вважає розмір застави неспівмірними зі своїми зарплатою та доходами. Експосадовець при цьому наголосив, що співпрацював зі слідством, приходив на всі допити тощо.

Також він заявив, що має намір звертатися до Європейського суду з прав людини.

Передісторія

Олександр Лієв є одним із фігурантів кримінальної справи щодо розкрадання майже 1,5 млрд грн на снарядах для ЗСУ. Контракт із постачальником, підприємством «Львівський арсенал», Міноборони уклало у серпні 2022 року, сплатило кошти, але жодного боєприпасу у військо так і не надійшло.

Цьогоріч наприкінці січня підозри оголосили Олександру Лієву, який на момент оборудки був керівником департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, чинному зараз очільнику цього департаменту Томасу Нахкуру і керівнику «Львівського арсеналу» Юрію Збітнєву.

На початку лютого Олександр Лієв заявив, що публічно пройде поліграф, щоб довести свою невинуватість. Втім він «провалився» на одному питанні, яке стосувалось вказівок від керівництва.

Сам Лієв раніше відзначився тим, що підтримав окупацію Криму. З Міністерства оборони його звільнили у лютому 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *