ОСТАННІ НОВИНИ

Вибухотехніки показали, як знешкодили збиту на Львівщині ракету

Ольга Денисяка

|

На Львівщині вибухотехніки знешкодили збиту силами ППО крилату ракету Х-101, яка не задетонувала. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Крилату ракету Х-101, одну з багатьох, які російські агресори запустили по Україні в ніч на 7 лютого, збили бійці ППО і невдовзі її було виявлено в полі неподалік одного з сіл Стрийського району.

 

Бойова частина ракети вагою 400 кілограмів не здетонувала, до її знешкодження були задіяні спеціалісти-вибухотехніки.

«Кожен випадок індивідуальний, тому вимагає точності, уважності, ретельного попереднього вивчення об’єкта та акуратної роботи спеціалістів. У цьому конкретному випадку правильним рішенням було – знешкодити бойову частину ракети шляхом контрольованого підриву. Ми відтранспортували її у спеціально підготовлене безпечне місце, засипали землею для гасіння вибухової хвилі та зменшення розльоту засобів ураження, піля чого підірвали. Все пройшло штатно», – розповів т.в.о.начальника Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини полковник поліції Андрій Штангрет.

Нагадаємо, рано-вранці, 7 лютого, під час масованої атаки російські ракети влучили в промисловий об’єкт у Дрогобичі. Наразі відомо, що обійшлося без потерпілих.

Російські окупанти здійснили по Україні масовану комбіновану атаку, застосувавши ракети різних типів та «Шахеди». Протиповітряна оборона збила 44 з 64 повітряних цілей.

Як відомо, під цією масованою атакою опинились МиколаївХарківКиївщина та столиця, а також Львівщина – тут ракети влучили у промисловий об’єкт у Дрогобичі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *