ОСТАННІ НОВИНИ

Держдеп заперечив, що США виступають проти вступу України до НАТО

Наталя Дуляба

|

Державний департамент Сполучених Штатів заперечив, що адміністрація президента Джо Байдена нібито виступає проти членства України в НАТО. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву речника Держдепартаменту Метью Міллера.

Під час брифінгу журналіст запитав, чому, за наявною в нього інформацією, адміністрація президента США виступає проти вступу України в Північноатлантичний альянс попри те, що більшість країн-членів нібито є за. Ці твердження представник Держдепу відкинув.

«Ці повідомлення не відповідають дійсності. Ви чули, як сам президент, а також держсекретар неодноразово говорили про те, що Україна буде членом НАТО», – зазначив Метью Міллер.

Як повідомляв Львівський портал, 30 січня до Києва приїжджав колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. Він висловив переконання, що Україну треба запросити до НАТО вже на липневому саміті у Вашингтоні.

Це, на його думку, буде потужним сигналом для Путіна та для тих, хто може мати територіальні претензії в інших частинах світу.

Також Андерс Фог Расмуссен представив плани щодо створення нової міжнародної робочої групи, яка займатиметься питанням євроатлантичної інтеграції України. Раніше він брав участь у розробці так званого Kyiv Security Compact (так звані «гарантії безпеки»), а у другій половині 2023 року був серед тих, хто просував ідею вступу України в НАТО «частинами».

Тим часом теперішній очільник НАТО Єнс Столтенберг днями заявив, що Україну треба запросити до Північноатлантичного альянсу «на певному етапі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *