ОСТАННІ НОВИНИ

Ексгенсек НАТО просуватиме євроатлантичну інтеграцію України, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен допомагатиме Україні в її євроатлантичній інтеграції. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 30 січня.

«Зараз пан Расмуссен представив плани щодо створення нової міжнародної робочої групи, яка займатиметься питанням євроатлантичної інтеграції України. Наближення повноправного вступу нашої держави в НАТО – це незмінний пріоритет. Поступово його реалізуємо», – сказав глава держави.

Сам Андерс Фог Расмуссен 30 січня прибув із візитом до Києва, де зустрівся з Володимиром Зеленським. За словами президента, разом вони працюють над «новою архітектурою безпеки» для України та всієї Євроатлантики.

Крім того, ексгенсек НАТО допоміг Україні із розробленням системи безпекових гарантій.

«Зараз ми маємо вже спільноту з 32 держав, які приєдналися до декларації «Групи семи» щодо безпекових гарантій, а також і першу двосторонню угоду – з Британією. Будуть також нові угоди. Ми зараз фіналізуємо текст кількох документів. Дуже важлива робота», – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, під час приїзду до Києва 30 січня Андерс Фог Расмуссен висловив переконання, що Україну треба запросити до НАТО вже на липневому саміті у Вашингтоні. Це, на його думку, буде потужним сигналом для Путіна та для тих, хто може мати територіальні претензії в інших частинах світу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *