ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині сімейна лікарка продавала ухилянтам довідки про інвалідність

Маркіян Рой

|

На Львівщині затримали лікарку за підозрою у виготовленні документів «липових» груп інвалідності. Про це Львівському порталу у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Встановлено, що зловмисниця одержала неправомірну винагороду в сумі 1200 доларів США за сприяння у виготовленні медичної документації із внесеними неправдивими відомостями про встановлення групи інвалідності військовозобов’язаному мешканцю району.

Правоохоронці затримали її після одержання неправомірної вигоди. Під час санкціонованих обшуків у медзакладах, окрім самих грошей (неправомірної вигоди), виявили чорнові записи про встановлення громадянам груп інвалідності, інші речові докази, а також значні суми готівки в іноземній валюті.

За даними СБУ Львівщини, під час невідкладних слідчих дій проведених на робочому місці у затриманої було виявлено 5 000 доларів США. За попередніми даними це хабарі, які жінка отримала за 4 години робочого дня.

Окрім цього було проведено обшуки в помешканні фігурантки де виявлено та вилучено:

  • понад 30 тисяч американських доларів та 4 тисячі євро, походження яких з’ясовується;
  • конверти з різними сумами валюти, на яких були зазначені особисті дані осіб чоловічої статі;
  • а також чорнові записи щодо встановлення особам інвалідності та інші медичні документи, які підтверджують протиправну діяльність.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 – ч.3 ст.368 (Пособництво у прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *