ОСТАННІ НОВИНИ

Батько голови ЛОДА купив кам’яницю в самому центрі Львова

Наталя Дуляба

|

Триповерхову пам’ятку архітектури в центрі Львова на проспекті Шевченка, 9 купила за 85 млн грн фірма Зіновія Козицького, який є батьком чинного голови Львівської ОДА. Про це йдеться на Prozorro.Sale.

Йдеться про триповерхову нежитлову будівлю, в якій раніше діяв Інститут банківської справи. Це пам’ятка архітектури місцевого значення площею 1382,1 м кв.

Її на продаж виставив Фонд держмайна. Сам цегляний будинок є у задовільному технічному стані і його оцінили лише в 11,77 млн грн.

На аукціон, який відбувся 19 січня, подались семеро учасників, і вже в першому раунді торгів найвища ставка сягнула 85 млн грн. Протягом наступних раундів уже ніхто не перевищив цю межу.

Переможцем аукціону стало ТзОВ «Айкю Холдинг», яке й запропонувало за пам’ятку 85 млн грн. Найближчим часом сторони мають підписати договір купівлі-продажу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, засновником фірми є Зіновій Козицький – бізнесмен та батько чинного голови Львівської ОДА Максима Козицького.

Підприємство зареєстроване у будинку, який тепер і придбало. Займається дослідженнями й розробками у сфері суспільних та гуманітарних наук.

Як відомо, Зіновій Козицький володіє групою компаній «Західнадрасервіс» – найбільшої приватної газовидобувної компанії на заході України. Підприємець увійшов до сотні найбагатших українців 2020 року за версією журналу Forbes.

Крім того, у Зіновія Козицького є ще й будівельний бізнес. Так, пов’язані з ним фірми зводять офісний центр на вул. Шота Руставелі у Львові, відпочинковий комплекс біля Східниці.

Наприкінці 2022 року підприємство Зіновія Козицького купило право на видобуток бурштину на Рівненщині, рік перед тим – газове родовище біля Дрогобича і занедбаний завод у Дашаві.

Зазначимо, будинок на проспекті Свободи, 9 збудували у 1849 році у стилі класицизму. Сучасний вид будівля отримала після перебудови 1888 році за проєктом архітектора Й. Кшижановського під жіночу гімназію.

Гімназія імені королеви Ядвіґи діяла тут до 1934 року. Донедавна у триповерховій кам’яниці знаходився Інститут банківської справи. Пам’ятка архітектури місцевого значення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *