ОСТАННІ НОВИНИ

Справу щодо Азарова скерували до суду

Наталя Дуляба

|

Прем’єр-міністру України часів Януковича Миколі Азарову загрожує до 12 років тюрми, обвинувальний акт уже скерували на розгляд суду. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього прем’єра Миколи Азарова, який публічно виступає на підтримку збройної агресії Росії.

За даними слідства, політик намагається уникати правосуддя, переховуючись за кордоном. Він активно співпрацює з представниками російських спецслужб та виконує їхні вказівки щодо інформаційно-підривної діяльності проти України.

«Для цього Азаров регулярно з’являється в ефірах телепередач російських пропагандистів, у тому числі на ток-шоу Соловйова та Скабєєвої. Фігурант виправдовує повномасштабне вторгнення РФ та заперечує воєнні злочини рашистів проти цивільного населення України», – йдеться у повідомленні.

Також Азаров публічно закликає до захоплення державної влади в Україні та намагається штучно дискредитувати командування Сил оборони.

Йому заочно оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором);
  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);
  • ⁠ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Справу скерували на розгляд суду. За скоєне Азарову загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, окремо Миколі Азарову ще у 2021 році висунули обвинувачення у державній зраді за укладення так званих Харківських угод. У цій справі експрем’єра заочно заарештували.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *