ОСТАННІ НОВИНИ

США запровадили санкції через поставки Росії балістичних ракет КНДР

Ольга Денисяка

|

Держдеп США запровадив санкції проти трьох організацій з РФ та однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання їх Росією проти України. Як пише Європейська правда, про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен.

За його словами, США продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку Росія надає КНДР в обмін на цю зброю, та використовуватимуть усі наявні інструменти для виявлення й викриття фізичних та юридичних осіб, причетних до передачі зброї між КНДР і РФ.

«Ми без вагань вживатимемо подальші заходи. Передача КНДР балістичних ракет Росії підтримує російську загарбницьку війну, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження», – зазначив Блінкен.

Під обмеження потрапили акціонерне товариство «Державна авіакомпанія “224 льотний загін» і його генеральний директор Владімір Міхейчик, а також ракетні полігони Владіміровка та Ашулук в Астраханській області.

Раніше генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що попередня експертиза підтверджує використання Росією ракет із Північної Кореї під час одного з останніх обстрілів України.

Як повідомляв Львівський портал, на початку листопада 2023-го західні ЗМІ з посиланням на розвідку писали, що Північна Корея відправила Росії мільйон артилерійських снарядів.

Голова воєнної розвідки України Кирило Буданов підтверджував, що Москва ще з серпня отримує снаряди від Пхеньяна.

Наприкінці 2023 року у Генштабі ЗСУ заявили, що артилерійські та мінометні заряди, які отримують російські окупанти з Північної Кореї, є неякісними й нерідко розриваються просто у стволах.

4 січня 2024 року Сполучені Штати повідомили, що мають інформацію про те, що Північна Корея передала Росії певну партію балістичних ракет і пускових установок до них, які вже були застосовані для ударів по Україні.

Як відомо, КНДР має одні з найбільших у світі складів артилерійських снарядів і ракет, сумісних зі зброєю радянських часів, яку Росія використовує в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *