ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканку Червоноградщини судять за скид тваринних решток біля лісу

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинилась жителька Червоноградського району, яка забруднювала землю, самовільно скидаючи тваринні рештки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, в одному із сіл Червоноградського району 55-річна місцева жителька незаконно восени 2023 року скинула тваринні рештки біля лісу.

«Внаслідок цього було забруднено землі сільськогосподарського призначення та створено небезпеку для довкілля», – йдеться у повідомленні.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 ККУ (забруднення землі). Згодом фігурантка справи добровільно прибрала місце скиду й утилізувала тваринні відходи.

Розслідування вже завершили, а справу скерували до суду, який і обиратиме покарання жінці.

Хоч прокурори не вказують села, та як відомо, у Червоноградському районі жителі тривалий час скидають тваринні рештки у лісосмузі біля села Боянець. Воно відоме своїм стихійним скотомогильником, який виявили ще на початку 2017 року. Тоді його площа становила близько 3 га, згодом вона збільшилась і фактично дійшла до Великих Мостів.

Активісти тоді пояснювали, що місцеві мешканці, які активно займаються забоєм тварин у промислових масштабах, стали викидати відходи просто у лісосмугах, частково їх закопували. Продукуючи такі нелегальні скотомогильники, люди економлять кошти на безпечній утилізації тваринних решток, але натомість забруднюють землю і ґрунтові води. А як відомо, у Боянці протікає річка Свиня, яка своєю чергою впадає у Західний Буг.

Ще в 2019 році у Боянці планували звести завод, який би переробляв сміття, включно з відходами тваринного походження та медичними відходами. Через протести будівництво відклали і лише у 2023 році проєкт відновили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *