ОСТАННІ НОВИНИ

Росія продовжує обстрілювати Україну ракетами з КНДР

|

У Білого Дому є докази того, що російська армія минулого тижня продовжувала завдавати ударів по Україні балістичними ракетами північнокорейського виробництва. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

«Як я говорив з цієї трибуни минулого тижня, КНДР недавно передала Росії пускові установки та кілька десятків балістичних ракет. Відтоді Росія застосувала ці ракети проти України впродовж минулого тижня», – зазначив Джон Кірбі

Він нагадав, що США повідомляли про запуск Росією по Україні північнокорейської балістичної ракети 30 грудня. Пізніше, 2 січня Росія застосувала близько десяти ракет по Запоріжжю, Києву, Харкову та інших містах.

«Потім, 6 січня російські війська знову запустили кілька північнокорейських балістичних ракет по Україні. Ми досі оцінюємо наслідки цих ударів, але можемо підтвердити, що принаймні одна з них поцілила по Харкову», – заявив він.

Кірбі зазначив, що у зв’язку з цим США приєдналися до спільної заяви глав зовнішньополітичних відомств 47 країн, яка засуджує експорт з КНДР та закупівлю Росією північнокорейських балістичних ракет, а також їх застосування по Україні.

Представник Білого дому також наголосив, що Сполучені Штати продовжать запроваджувати санкції проти всіх, хто сприяє незаконній передачі зброї російському агресору.

Як повідомляв Львівський портал, на початку листопада 2023-го західні ЗМІ з посиланням на розвідку писали, що Північна Корея відправила Росії мільйон артилерійських снарядів.

Голова воєнної розвідки України Кирило Буданов підтверджував, що Москва ще з серпня отримує снаряди від Пхеньяна.

Наприкінці 2023 року у Генштабі ЗСУ заявили, що артилерійські та мінометні заряди, які отримують російські окупанти з Північної Кореї, є неякісними й нерідко розриваються просто у стволах.

4 січня 2024 року Сполучені Штати повідомили, що мають інформацію про те, що Північна Корея передала Росії певну партію балістичних ракет і пускових установок до них, які вже були застосовані для ударів по Україні.

Як відомо, КНДР має одні з найбільших у світі складів артилерійських снарядів і ракет, сумісних зі зброєю радянських часів, яку Росія використовує в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *