ОСТАННІ НОВИНИ

Працював на Росію: підозру отримав експослушник Києво-Печерської Лаври

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опиниться ще один московський піп – підозру оголосили колишньому послушнику Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП), який виправдовував збройну агресію Росії, підтримував окупацію частини України та поширював фейки про ЗСУ. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, фігурант справи, будучи кліриком УПЦ Московського патріархату, виправдовував збройну агресію Росії і тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Донецька та Луганська.

Священнослужитель публічно поширив фейки про українських військових на східному фронті та назвав повномасштабну агресію Росії «загостренням конфлікту» між РФ та Україною.

Ініційована експертиза підтвердила факти його підривної діяльності проти державної безпеки України.

Під час обшуків у чоловіка вдома виявили мобільний телефон із доказами його злочинних дій.

Промосковському священнослужителю оголосили підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі триває розслідування, спецслужби перевіряють представника УПЦ МП на можливу співпрацю з російськими спецслужбами.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми із конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *