ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет ВРУ рекомендував позачергово включити до порядку денного питання про відсторонення Безуглої

Наталя Дуляба

|

На засіданні 8 січня Регламентний комітет Верховної Ради України рекомендував позачергово, тобто без голосування, включити до порядку денного сесії питання про відсторонення Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ВРУ.

На засіданні члени Регламентного комітету підтримали проєкт постанови №10391, яким нардепи-члени Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки пропонують відсторонити з посади заступниці голови цього ж комітету депутатку від «Слуги народу» Мар’яну Безуглу.

Регламентний комітет підтримав цей проєкт постанови та рекомендує Верховній Раді включити його позачергово без голосування до порядку денного сесії парламенту, розглянути це питання та прийняти рішення.

У парламенті нагадують, що згідно з законодавством України заступника голови комітету можуть відкликати з посади у будь-який час за рішенням Верховної Ради України внаслідок інших обставин, що унеможливлюють виконання ним своїх обов’язків. Відповідну пропозицію мають змогу внести голова ВРУ або відповідний комітет.

Нагадаємо, 5 січня стало відомо, що Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки, заступницею голови якого є одіозна Мар’яна Безугла, вирішив відсторонити її від цієї посади.

Сама ж нардепка обурилась і поскаржилась, що таке рішення комітет ухвалив, коли її не було на засіданні.

Як повідомляв Львівський портал, народна депутатка від «Слуги народу», членкиня парламентського комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла протягом року протягом року зробила кілька гучних заяв щодо військових і ведення бойових дій.

Зокрема, вона заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито не надав плану воєнних дій на 2024 рік, тому він повинен піти з посади.

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду.

Незважаючи на скандал, Безугла продовжила писати критичні дописи у соцмережах про Валерія Залужного. При цьому зауважимо, що президент Володимир Зеленський жодним чином не коментував це, а коли його вже прямо спитали журналісти, він відхрестився від цього інциденту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *