ОСТАННІ НОВИНИ

США не виявили в Україні зловживань із військовою допомогою, – Білий дім

Наталя Дуляба

|

Сполучені Штати Америки відстежують використання наданої Україні зброї і не виявили зловживань або корупційних ризиків. Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Армія.inform.

«Ми не бачили жодних ознак того, що, знаєте, була якась широкомасштабна корупція або зловживання з боку українських військовослужбовців», – сказав Джон Кірбі.

За його словами, США додали експертів і людей до команди в Києві, які спеціально працюють над підзвітністю переданої зброї.

«І українці розуміють нашу потребу у підзвітності. Вони поділяють це, вони чітко дали зрозуміти, що готові працювати з нами над заходами підзвітності для всіх систем, які ми надаємо», – підкреслив речник.

Водночас він зазначив, що у багатьох випадках озброєння потрапляє «прямо з вантажівок і потягів до рук солдатів на полі бою».

«Не завжди, але часто це відбувається дуже швидко. Вони використовують цю зброю належним чином для захисту своєї країни», – додав Джон Кірбі.

Високопосадовець також наголосив, що кожну одиницю військової допомоги Штати надають після ретельного обговорення з Києвом і визначення конкретних потреб.

Як повідомляв Львівський портал, США створили інститут моніторингу та розслідування незаконних дій шахраїв і корупціонерів, які використовують допомогу американського народу Україні під час повномасштабного вторгнення Росії.

На початку 2023 року в Києві вже перебували аудитори, які покликані забезпечити підзвітність американської військової та фінансової допомоги. Невдовзі після цього у Мінфіні США заявили, що не мають жодних свідчень нецільового використання американських коштів в Україні.

Згодом в Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID) теж підтвердили, що не виявили серйозних порушень із наданою допомогою Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *