ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знесли останній пам’ятник радянській армії

Наталя Дуляба

|

На території Львівської області більше немає пам’ятників, встановлених у радянські часи на честь армії СРСР. Про це Львівському порталу повідомили у громадській ініціативі «Декомунізація Львівщини».

29 грудня у Лопатинській громаді демонтували чотири пам’ятники радянським солдатам. Це були останні подібні монументи на території всієї області.

«На території Львівської області ще розташовані декілька ідеологічних об’єктів радянського періоду. Їх невдовзі буде також демонтовано», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, загалом на Львівщині досі стояли більше двох сотень радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували.

У Львівській обласній військовій адміністрації знову запрацювала робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів. Тож усі пам’ятники, монументи й інші скульптури мали демонтувати та зробити музейними експонатами до кінця 2023 року.

Щодо братських могил солдатів радянської армії, де справді є захоронення, то в таких випадках проводять ексгумацію і перепоховання.

Активна декомунізація й «пам’ятникопад» на Львівщині з новою силою розпочався у середині лютого 2023 року. Станом на кінець листопада демонтувати треба було близько двох десятків таких об’єктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *