ОСТАННІ НОВИНИ

Водій автобуса у Львові не опустив пандус пасажиру на візку

Наталя Дуляба

|

У Львові виник новий скандал із водієм громадського транспорту. Цього разу керманич автобуса №47А не опустив пандус чоловіку на візку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Інцидент стався цими днями у маршрутці №47А, після чого обурені львів’яни поскаржились на Гарячу лінію міста. З’ясувалось, що водій не опустив пандус в автобусі при посадці/висадці пасажира, який був на колісному кріслі.

У комунальному АТП-1, який обслуговує цей автобусний маршрут, засудили таку поведінку свого водія. Йому оголосили догану у позбавили премії розміром 13 тисяч грн.

«Наша позиція жорстка: у подібних випадках ми каратимемо водіїв гривнею до тих пір, поки кожен з них не усвідомить, що його прямий обов’язок – допомогти пасажиру на кріслі колісному потрапити в салон та виїхати з нього», – прокоментував керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Слід зазначити, що в жовтні для водіїв громадського транспорту у Львові спеціально організовували навчання щодо правильної комунікації та взаємодії з маломобільними людьми. Водіїв, зокрема, навчали на практиці, як допомагати пасажирам на візках.

Нагадаємо також, це не перший подібний випадок у Львові за останні кілька місяців. Наприкінці жовтня водій автобуса №29 (комунальне АТП-1) на площі Митній не впустив у салон військовослужбовця з інвалідністю. За це йому оголосили догану та позбавили місячної премії.

На цей випадок небайдужі відреагували розклеюванням розклеїли у маршрутках наліпок зі словами «Тут не поважають військових». Це у комунальному АТП-1 називали «переслідуванням водіїв».

А в серпні водій маршрутки №53 (перевізник – компанія «Успіх БМ») із нецензурною лайкою вигнав пасажирку, яка хотіла скористатись «ЛеоКартом» (е-квиток). Після розголосу у мерії Львова заявили, що цей водій більше не буде працювати на міських маршрутах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *