ОСТАННІ НОВИНИ

Після скандалу з військовим у маршрутці в АТП-1 заявили про «переслідування» водіїв

Наталя Дуляба

|

Після того, як водій львівського автобуса №29 не впустив у салон військовослужбовця з інвалідністю, невідомі розклеїли у маршрутках наліпки зі словами «Тут не поважають військових». Це у комунальному АТП-1 називають «переслідуванням водіїв». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як розповів в. о. директора комунального АТП-1 Сергій Климчук, по обіді 24 жовтня на площі Двірцевій невідомі почали розклеювати на автобусах наліпки зі словами «Тут не поважають військових».

Це сталось відразу після інциденту, який викликав хвилю обурення серед львів’ян, – коли водій автобуса №29 на площі Митній не впустив у салон військовослужбовця з інвалідністю. За це йому оголосили догану та позбавили місячної премії.

Розклеювання таких наклейок в АТП-1 називають провокаціями та навіть «переслідуванням» водіїв.

«Ці випадки погано впливають на моральний стан усіх наших водіїв, які, наголошую, перевозять велику кількість людей. А на маршрут №29 взагалі ніхто із водіїв не хоче виходити. Вважаю це провокаціями, адже ми представили відео цієї ситуації з камер спостереження, і водій поніс справедливе покарання за свої дії», – сказав Сергій Климчук.

На самій наклейці, до речі, її автори вказують, що не хочуть таким чином зупинити чи завадити роботі громадського транспорту, а натомість хочуть інформаційно привернути увагу до прикрого інциденту з військовим та водієм маршрутки №29.

Водночас у мерії вже опублікували відео з камер спостереження, яка зафіксувала цей випадок. На ньому видно, як тривалий час автобус стоїть на зупинці, до неї поступово наближається чоловік на милицях без ноги. Як тільки він підходить до маршрутки, вона рушає з місця.

Коментуючи цю ситуацію, керівник міського управління транспорту Орест Олеськів каже, що водій просто не побачив військового, який наближався до автобуса. А рушивши, вже не міг зупинитись і відчинити двері.

«Я розмовляв із водієм. Він не бачив чоловіка на зупинці. Він почав рух, і лише після цього люди в салоні почали кричати, аби він став, бо на зупинці – людина без кінцівки. Та водій уже почав маневр і створював аварійність на дорозі – перед ним стояло кілька інших автобусів», – розповів Орест Олеськів.

За його словами, водій мав би вчинити по-іншому та спокійно пояснити пасажирам, чому він не зміг зупинити рух автобуса. Тому йому призначили саме адміністративне покарання, а не звільнили.

Водночас в АТП-1 зауважують, що на відео з камер спостереження видно, що чоловік на зупинці був одягнений у цивільний одяг, тож звинувачувати, що водій не поважає військових, у цій ситуації є не зовсім коректно.

Нагадаємо також, це не перший подібний випадок у Львові за останні кілька місяців. У серпні водій маршрутки №53 (перевізник – компанія «Успіх БМ») із нецензурною лайкою вигнав пасажирку, яка хотіла скористатись «ЛеоКартом» (е-квиток).

Після резонансу, який викликав цей інцидент у громаді, у мерії Львова заявили, що цей водій більше не буде працювати на міських маршрутах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *