ОСТАННІ НОВИНИ

Розстріляні під Роботиним полонені були військовими 82-ї бригади ДШВ

Маркіян Рой

|

Троє військових, відео із розстрілом яких днями з’явилося в мережі, були бійцями 82 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Про це повідомило Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Зазначається, що троє військових, відео з розстрілом яких нещодавно з’явилося в мережі, служили у 82 окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ.

У полон вони потрапили після отримання поранень та контузій різного ступеня тяжкості, кажуть у Десантно-штурмових військах.

Загиблих же воїнів було евакуйовано з поля бою.

«Дане кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду. Рано чи пізно, військові злочинці з російської федерації будуть відповідати за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у грудні російські військові поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину окупанти їх розстріляли.

За даними Офісу генпрокурора, до страти трьох українських військовополонених під Запоріжжям можуть бути причетні військові із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії, відомої як «Псковська десантна дивізія».

Раніше повідомлялось, що російські військові розстріляли двох українських військових, які здавалися в полон біля Степового на Донеччині. Російських окупантів, які стратили беззбройних українських військових, ліквідували.

В Офісі генпрокурора також відкрили кримінальну справу за фактом використання росіянами українських військовополонених як «живого щита».

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з липня Офіс омбудсмена отримав десятки відео з публічними стратами українських військових росіянами. До цього у мережі опублікували відео, на якому російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим. А в березні 2023 року у мережі з’явилося відео, на якому росіяни демонстративно розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів «Слава Україні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *