ОСТАННІ НОВИНИ

Україна має десятки відео страт українських полонених росіянами

Анастасія Диняк

|

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з липня Офіс омбудсмена отримав десятки відео з публічними стратами українських військових росіянами. Про це пише Українська правда.

«Це відрізання голови, відрізання статевих органів, відрізання вух, носа, кінцівок, фаланг на руках. Декого (із російських солдатів-виконавців цих страт, – ред.) вдалося верифікувати. І я знаю, що одна особа понесла покарання (вона загинула під час бойового зіткнення з українськими військами)», – розповів  Лубінець.

За словами омбудсмена, РФ поширює відео публічних страт українських військових, по-перше, аби «підтримувати градус антиукраїнської істерії» серед росіян. А також, щоб переконати окупантів не здаватися в полон ЗСУ. По-третє, Росія намагається залякати українських військових, які готуються до контрнаступу.

Зазначимо, раніше Лубінець розповів, що 86% українських військовополонених, яких вдалося повернути додому, зазнавали прямих фізичних тортур від росіян.

Нагадаємо, 6 березня у мережі почало ширитися відео, на якому росіяни розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів «Слава Україні».

У квітні у мережі опублікували відео, на якому російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим.

Влітку 2022 року у соцмережах поширили відео, на якому російський окупант відрізав українському військовополоненому геніталії, а опісля вбивають. Згодом журналісти-розслідувачі Bellingcat та видання The Insider заявили, що катував українського бійця тувинець на ім’я Очур-Суге Монгуш з батальйону «Ахмат».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *