ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни розстріляли українських військових, які здавалися в полон. Правоохоронці почали розслідування

Ольга Денисяка

|

Російські військові розстріляли двох українських військових, які здавалися в полон біля Степового на Донеччині. Українські правоохоронці почали розслідування страти беззбройних військових. Про це йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Телеграм-канал DeepState опублікував відео, на якому видно, як група військових розстрілює двох інших військових, які виходять із бліндажа, один з яких тримає руки за головою. Це сталося біля Степового на Донеччині.

«Ворог зайшов на позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки кацапи наткнулися на бліндаж, в якому сиділи наші хлопці. Вони були вимушені здаватися через нестачу БК. Відразу як вийшов другий боєць, … просто розстріляли обох», – йдеться в повідомленні.

СтратКом ЗСУ підтвердив інформацію, що російські окупанти розстріляли двох беззбройних українських солдатів.

Речник обʼєднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун нагадав, що подібні злочини не мають строку давності, всі докази будуть передані у відповідні міжнародні інституції, які займаються воєнними злочинами.

«Закликаємо міжнародну спільноту засудити дії росії та притягнути військове керівництво країни-агресора до відповідальності», – йдеться в повідомленні.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

«2 грудня 2023 року у медіа було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного з спостережних пунктів в районі с. Степове Покровського району. На відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військовослужбовців у формі Збройних Сил України, які здавалися в полон», – йдеться в повідомленні правоохоронців.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *