ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони анонсує посилення української артилерії, в тому числі за допомогою ШІ

Наталя Дуляба

|

У січні 2024 року в Парижі розпочне роботу нова міжнародна коаліція підтримки України – артилерійська. Про це Львівському порталу повідомили у Міноборони.

Як розповів заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час зустрічі із делегацією Сенату парламенту Франції, для України дуже важливим є посилення вогневої міці завдяки постачанню союзниками артилерійських систем.

Зокрема, Збройні Сили України зацікавлені у подальшій закупівлі для своїх потреб самохідних артилерійських установок Caesar.

«САУ Caesar у бою продемонстрували високу ефективність, точність», – сказав Іван Гаврилюк.

У відомстві додають, що в 2024 році заплановані випробування управління вогнем САУ Caesar із застосуванням штучного інтелекту. Це дозволить скоротити використання боєприпасів на пристрілку й ураження цілей на 30%.

При цьому Іван Гаврилюк закликав французьку сторону сприяти у збільшенні кількості боєприпасів до гаубиць Caesar.

Нагадаємо, перші французькі установки Caesar Україна отримала навесні 2022 року і відразу почала їх використовувати на фронті. Крім Франції, цю зброю ЗСУ передала й Данія.

Caesar – це французька самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях. Вона уражає противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю.

САУ Caesar обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. За хвилину здійснює 5 високоточних пострілів. До установки можна використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовують у країнах НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *