ОСТАННІ НОВИНИ

Козицький знову одноосібно затвердив бюджет Львівщини

Ольга Денисяка

|

Голова Львівської ОВА Максим Козицький затвердив бюджет Львівської області на 2024 рік. Про це він повідомив у Facebook.

Зазначимо, що голова Львівської ОВА вже вдруге від початку повномасштабної війни ухвалює обласний бюджет самостійно, тобто без розгляду його на сесії обласної ради. Цього року депутати ЛОР під час сесії вирішили винести проєкт бюджету на розгляд ради, однак голова ЛОВА це рішення проігнорував. 

«Підписав бюджет Львівської області на 2024 рік. Бюджетний кодекс визначає строки затвердження місцевих бюджетів – до 25 грудня. Зважаючи на це, сьогодні я, у чіткій відповідності до норм чинного законодавства, підписав бюджет Львівської області на наступний рік», – заявив Козицький.

У 2024 році обсяг обласного бюджету планується в розмірі 6,2 млрд грн. Це на 3,8 млрд грн або на 38% менше порівняно з очікуваним виконанням 2023 року. Голова ОВА пояснює, що негативна динаміка пов’язана з тим, що наступного року в обласному бюджеті вже не буде надходжень податку на доходи фізосіб з військових, а також субвенції з державного бюджету на ремонт доріг.

В обласному бюджеті на 2024 рік передбачили кошти на підтримку сил безпеки і оборони та заходи, пов’язані з протистоянням збройній агресії pocії. На реалізацію комплексної програми «Безпечна Львівщина» передбачили видатки в сумі 400 млн грн, на програму охорони здоров’я – 690 млн грн, на відшкодування відсотків за іпотекою для військових – 15 млн грн, ще 200 млн грн запланували на пріоритетні обласні медичні заклади, зокрема ті, які задіяні до лікування та реабілітації воїнів та ветеранів. 

Нагадаємо, що під час засідання 14 листопада Львівська обласна рада обмежила непершочергові видатки з обласного бюджету, а також вирішила, що проєкт бюджету 2024 року затверджуватимуть на сесії, а не у Львівській ОВА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *