ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада таки обмежила некритичні видатки бюджету

Ольга Денисяка

|

14 листопада Львівська обласна рада обмежила непершочергові видатки з обласного бюджету, а також вирішила, що проєкт бюджету 2024 року затверджуватимуть на сесії, а не у Львівській ОВА. «За» проголосували 60 депутатів, передає Львівський портал.

Згідно з рішенням, пріоритетними напрямами видатків з обласного бюджету упродовж 2023-2024 років визначені: видатки на фінансування Збройних Сил України, органів безпеки і правоохоронних органів; видатки на об’єкти критичної інфраструктури, будівництво і утримання об’єктів укриття, систем оповіщення та безпеки; підвищення енергоефективності. Також пріоритетними визначили фінансування бюджетної та соціально-культурної сфер та об’єктів критичної інфраструктури. Крім того, в пріоритеті – забезпечення соцпослугами переселенців та реабілітація військових.

Передбачено здійснювати фінансування виключно розпочатих інфраструктурних об’єктів, відсоток готовності яких становить 50%.

«В окремих випадках з метою недопущення руйнування об’єктів, реалізації програм на умовах грантової та міжнародної співпраці, реалізації програм, які фінансуються з Державного бюджету України, фінансування видатків  здійснювати за окремим розпорядженням начальника Львівської обласної військової адміністрації», – йдеться в рішенні.

Також встановили, що у 2024 році 75% залишку коштів обласного бюджету спрямовують на фінансування Збройних Сил України та їх територіальних органів військового управління, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

Важливо, що депутати доручили Львівській ОВА подати проєкт бюджету 2024 року затверджувати на сесії Львівської облради. Оскільки у 2023 році бюджет затверджував сам голова ОВА. 

Зазначимо, львів’яни регулярно виходять на пікети під Львівську обласну військову адміністрацію і виступають проти некритичних витрат з бюджету під час війни. На пікет «Спочатку дрони – потім стадіони» місцеві зібрались і під час сьогоднішньої сесії. На початку засідання перед депутатами виступив один із організаторів акції, він закликав обранців виділяти кошти на підтримку військових, а не на стадіони чи лижні траси.

Як повідомляв Львівський портал, на попередньому засіданні депутати Львівської обласної ради не проголосували за обмеження непершочергових видатків з обласного бюджету. Не голосувала фракція «Слуга народу» у повному складі, а також більшість обранців «Батьківщини» та УГП, які були відсутні на засіданні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *