ОСТАННІ НОВИНИ

З тимчасово окупованої території повернули ще одного українського підлітка

Маркіян Рой

|

З тимчасово окупованої території вдалося повернути 17-річного хлопця. Для повернення підлітка знадобилося близько місяця. Про це повідомили у Мінреінтеграції.

Близько місяця тому до Мінреінтеграції звернувся директор Маріупольського фахового будівельного коледжу Антон Білай. Він вже має досвід повернення дітей на підконтрольну Україні територію – раніше йому вдалося вивезти двох сиріт-студентів коледжу. Попри небезпеку для себе, він особисто поїхав за ними до тимчасово окупованого Донецька.

Наразі 17-річний Михайло перебуває у Хмельницькому, де мешкає його сестра. У міністерстві додали, що мрія хлопця здійснилася, адже він хотів почати доросле життя саме у вільній Україні.

Нагадаємо, нещодавно із тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще п’ятьох дітей. Двох із них до України повернули разом із родинами.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 8 версня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *