ОСТАННІ НОВИНИ

КНДР поставила в Росію більше тисячі контейнерів з боєприпасами, – посол США при НАТО

Наталя Дуляба

|

Посолка США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що американська сторона має інформацію, підтверджену супутниковими знімками, про те, що Північна Корея поставила в Росію більше тисячі контейнерів з боєприпасами. Про це пише Українська правда.

«У нас є нова інформація про те, що КНДР недавно поставила додаткові озброєння в Росію для застосування у війні проти України. За нашою інформацією, Північна Корея передала РФ понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів. Ми рішуче засуджуємо КНДР за передачу росіянам такого озброєння, яке, безсумнівно, буде використано для атак на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні РФ», – сказала Джуліан Сміт.

Вона також повідомила про наявність супутникових знімків, на яких видно переміщення цих контейнерів з Північної Кореї в Росію на вантажних суднах.

За словами посолки, у США вважають, що Пхеньян в обмін на боєприпаси хоче отримати від Росії інші військові технології. Не виключено, що в цьому «списку бажань» Пхеньяна є винищувачі, ракети земля-повітря, бронетехніка, обладнання для виробництва балістичних ракет та інше озброєння.

Сміт підкреслила, що Сполучені Штати продовжать стежити за розвитком ситуації та виявляти будь-які спроби поставити в Росію озброєння.

Як повідомляв Львівський портал, на початку листопада західні ЗМІ з посиланням на розвідку писали, що Північна Корея відправила Росії мільйон артилерійських снарядів.

Голова воєнної розвідки України Кирило Буданов підтверджував, що Москва ще з серпня отримує снаряди від Пхеньяна.

Нещодавно у Генштабі ЗСУ заявили, що артилерійські та мінометні заряди, які отримують російські окупанти з Північної Кореї, є неякісними й нерідко розриваються просто у стволах.

Як відомо, КНДР має одні з найбільших у світі складів артилерійських снарядів і ракет, сумісних зі зброєю радянських часів, яку Росія використовує в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *