ОСТАННІ НОВИНИ

Умєров: Мета на 2024 рік – локалізація виробництва озброєнь в Україні

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що в 2024 році Україна прагне локалізувати виробництво зброї. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі оборонного відомства.

Про локалізацію виробництва озброєнь в Україні Умєров говорив на британсько-українській конференції з оборонної промисловості у Києві. Він закликав британські оборонні компанії до співпраці з українськими виробниками, адже готові зразки можна випробувати у бою й отримати відгук від військових.

«Ми зацікавлені у прямих угодах з британськими виробниками, готові підписувати довгострокові контракти», – сказав глава Міноборони.

На 2024 рік Міністерству оборони передбачили 255 млрд грн за статтею держбюджету «озброєння, військова техніка та боєприпаси».

«Нашим викликом є не лише створення та розвиток технологій, а і їхнє масштабування», – додав Рустем Умєров.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна вийшла на виробництво 6 самохідних артилерійських установок «Богдана» за місяць. Це перша вітчизняна розробка, розроблена під стандарт НАТО калібру 155 мм.

А на початку листопада «Укроборонпром» підтвердив запуск серійного виробництва ударного безпілотника, який є українським аналогом «Шахеда». Рекордна дальність польоту безпілотника під час випробувань сягала 1000 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *