ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не «зависне» у переговорах про вступ до ЄС на десятиліття, – Кулеба

Наталя Дуляба

|

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Україна не стане заручником десятилітніх переговорів про вступ до Європейського Союзу. Про це він сказав 15 грудня під час Instagram-інтерв’ю з журналістом Вадимом Карп’яком.

«Ми вже цей етап провисання пройшли. Я абсолютно переконаний, що ми не зависнемо в переговорах на десятиліття. Докладатиму до цього стільки зусиль, скільки буде можливо. Європа прокинулася зі свого летаргічного сну і розуміє, що альтернативи розширенню немає», – сказав глава МЗС України.

Водночас міністр додав, що самі переговори щодо вступу до Європейського Союзу будуть складними, однак він переконаний, що Україна пройде цей непростий шлях, і при цьому захищатиме свої національні інтереси.

«Будуть ще виклики, інтриги, будуть моменти, коли здаватиметься, що все пропало. Але ми це все пройдемо і приведемо Україну до ЄС», – відзначив Дмитро Кулеба.

Він також зауважив, що українська євроінтеграція увійде в історію, адже жодна країна досі не зуміла відкрити переговори про вступ за такий короткий термін.

Нагадаємо, на саміті 14 грудня Європейська рада вирішила розпочати переговори з Україною щодо її вступу до ЄС, незважаючи на те, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан щоразу погрожував накласти вето. Рішення щодо України Єврорада ухвалила, коли політик покинув залу.

Сам статус кандидата у члени Євросоюзу Україна отримала у червні 2022 року, тож її шлях до відкриття переговорів зайняв майже півтора року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *