ОСТАННІ НОВИНИ

МВС попередило про шахрайську схему з фейковими ботами «Київстар»

Маркіян Рой

|

Правоохоронці попереджають про нову шахрайську схему із фейковими ботами оператора «Київстар». Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Зловмисники створюють у месенджерах фейкові боти оператора зв’язку «Київстар». Шахраї розповсюджують фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора», – йдеться в повідомленні.

Далі абоненту пропонують перейти за посиланням та зареєструватися, щоб отримати гроші. Так шахраї отримують доступ до сторінок в соцмережах, онлайн-банкінгу.

У МВС закликали, довіряти тільки перевіреній інформації на офіційних сторінках компанії.

«Не переходьте за сумнівними посиланнями, не діліться номерами телефонів та особистими даними», – зазначили у МВС.

Нагадаємо, що вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку «Київстар». У зв’язку з технічною несправністю в оператора всі відключення ліній вуличного освітлення у Львові відбуваються в ручному режимі.

У мобільному операторі «Київстар» підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака.

СБУ відкрила кримінальне провадження. Також стало відомо, що хакерська атака на одного з найбільших мобільних операторів України – «Київстар» зруйнувала частину віртуальної інфраструктури оператора.

У середу, 13 грудня, російська так звана хакерська група «Солнцепьок» заявила, що її члени здійснили кібератаку на сервери мобільного оператора «Київстар». Хакери повідомили, що беруть на себе повну відповідальність за атаку на мережу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *