ОСТАННІ НОВИНИ

Перед зникненням Дубневича його донька купила будинок у Братиславі за 600 тис. євро

Ольга Денисяка

|

У вересні 2023 року донька розшукуваного українським правосуддям Ярослава Дубневича 32-річна Роксолана Пиртко та її 33-річний чоловік Михайло Пиртко придбали за 600 тис. євро двоповерховий будинок у Братиславі, повідомляє NGL.media.

Вперше інформація про купівлю Роксаланою Пиртко будинку у Братиславі з’явилася наприкінці жовтня в одному з анонімних телеграм-каналів, проте без подробиць. Натомість NGL.media змогли документально підтвердити цю інформацію, з’ясувавши обставини і вартість покупки. Ця інформація зацікавила нас також з огляду на оголошення її батька Ярослава Дубневича у міжнародний розшук.

Мова йде про невеликий двоповерховий будинок площею 133 м2 з окремим гаражем на ділянці у чотири сотки, розташований  у престижному районі Братислави, неподалік історичного центру міста. Він був виставлений на продаж більше року тому – принаймні у вересні 2022 року цей будинок уже продавався.

З допомогою місцевої ріелторської компанії ViNi real, яка займалася продажем будинку, журналісти змогли встановити, що подружжя Пиртків заплатили за нього 600 тис. євро.

Наразі будинок стоїть порожнім – схоже, нові власники лише готуються до переїзду. За словами словацьких журналістів з Investigatívne centrum Jána Kuciaka, які відвідали будинок, там помітна підготовка до ремонту. Проте жодних слідів Ярослава Дубневича не виявили.

Журналістам не вдалося отримати коментарі Роксолани і Михайла Пиртків – вони не відповіли на дзвінки ні на українські, ні на словацькі номери.

Роксолана Пиртко володіє у Словаччині не лише нерухомістю, але й бізнесом. Вона є засновницею компанії V. development & consulting, а разом з чоловіком є акціонерами V. Investment SE. Підприємства мають широкий спектр діяльності.

Заснована у жовтні 2020 року V. development & consulting зі статутним капіталом у 5000 євро особливих успіхів не демонструє – минулого року оборот становив 108 тис. євро, чистий прибуток – 9,8 тис. євро.

Натомість V. Investment SE (попередня назва до кінця квітня 2023 року – Alleana SE) минулого року не здійснювала жодної господарської діяльності, але акції цієї компанії Роксолана та Михайло Пиртко весною 2023 року придбали за 240 тис. євро. При цьому як власну адресу вони вказали апартаменти на штучному острові Палм Джумейра у Дубаї (ОАЕ), однак журналісти не знайшли підтверджень, що вони володіють там нерухомістю.

Нагадаємо, 54-річного Ярослава Дубневича обвинувачують у заволодінні 93 млн грн «Укрзалізниці». Зараз справу знову розглядають в апеляційній інстанції, наприкінці жовтня ВАКС вимагав примусово доставити нардепа до суду.

У Центрі протидії корупції кажуть, що політик утік з України. 8 жовтня Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. При цьому як саме він перетнув український кордон, неясно, адже даних про це в системі немає.

Крім того, Ярослава Дубневича підозрюють у заволодінні газом на 2,1 млрд грн. У межах цієї кримінальної справи НАБУ оголосило його у розшук 17 жовтня.

Також у межах справи про розкрадання газу політика нещодавно заочно арештували.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *