ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС вимагає примусово привести Дубневича до суду

Андрій Котенський

|

ВАКС постановив здійснити примусовий привід у судове засідання народного депутата Ярослава Дубневича, якого обвинувачено у незаконному заволодінні 93 млн грн «Укрзалізниці»

Як відомо, мова про справу групи службових осіб філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниці», які діючи у змові з народним депутатом із залученням підконтрольних підприємств-посередників, організували проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення.

Реалізація цієї злочинної схеми призвела до того, що підприємство протягом 2015 – 2017 років переплатило за постачання товарів понад 93 млн грн.

26 жовтня 2023 року колегія суддів ВАКС після неявки до суду народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ “Укрзалізниці”, постановила здійснити до нього привід. Здійснення приводу доручено детективам НАБУ.
Крім того, ВАКС зобов’язав нардепа сплатити понад 5 368 грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду.

Указана ухвала суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.
Наступне засідання у справі призначено на 02 листопада 2023 року.

Зауважимо, що Ярослав Дубневич є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні. 10 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив йому про підозру в розкраданні газу на 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. Зважаючи на те, що місцезнаходження нардепа не було встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 КПК України.

Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17 жовтня 2023 детективи НАБУ оголосили його в розшук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *