ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада призначила нового голову Комітету з питань свободи слова

Маркіян Рой

|

Верховна Рада призначила народного депутата Ярослава Юрчишина (фракція «Голос») на посаду голови Комітету з питань свободи слова. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Ухвалення відповідного проєкту постанови №10296 підтримали 247 народних депутатів на пленарному засіданні.

Відтепер голова комітету – депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин. Заступником комітету є Євгеній Брагар від «Слуги Народу», секретарем – ще один «слуга» Сергій Швець. Нестор Шуфрич залишається членом комітету.

Раніше 20 вересня Верховна Рада відкликала народного депутата Нестора Шуфрича (група «Платформа за життя і мир») з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова.

Як повідомляв Львівський портал, народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ, підозрюють у державній зраді. За версією слідства, він співпрацював із колишнім секретарем РНБО України Володимиром Сівковичем, який є агентом російської ФСБ.

За даними правоохоронців, одним із основних завдань Нестора Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія, що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином одіозний політик намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Відразу після обшуків 15 вересня суд відправив Шуфрича на два місяці у СІЗО без можливості внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *