ОСТАННІ НОВИНИ

Байден прокоментував провал питання про допомогу Україні

Ольга Денисяка

|

Президент США Джо Байден відреагував на провал голосування у Сенаті США щодо допомоги Україні і назвав це політичним шантажем. Про це йдеться у повідомленні Байдена у X (Твіттер).

Коментуючи те, що винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню не набрало достатньої кількості голосів у Сенаті, Байден сказав, що ставки занадто високі.

«Республіканці в Конгресі погрожують припинити підтримку України, якщо їм не вдасться проштовхнути свою надзвичайно заангажовану прикордонну політику. Це політичний шантаж, справжнісінький і простий. Ставки надто високі, а наслідки – надто значні для політичних ігор», – йдеться в повідомленні.

У Сенаті США винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню не набрало достатньої кількості голосів. Для початку розгляду виділення цих коштів рішення мало підтримати щонайменше 60 зі 100 сенаторів. Однак під час засідання голоси розділилися: 49 проти 51.

Республіканці виступили проти та продовжили наполягати на своїх вимогах щодо посилення контролю за імміграцією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *