ОСТАННІ НОВИНИ

Сенат США не проголосував за законопроєкт про допомогу Україні

Ольга Денисяка

|

У Сенаті США винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню не набрало достатньої кількості голосів. Про це йшлося на засіданні Сенату, передає hromadske.

Для початку розгляду виділення цих коштів рішення мало підтримати щонайменше 60 зі 100 сенаторів. Однак під час засідання голоси розділилися: 49 проти 51.

Республіканці виступили проти та продовжили наполягати на своїх вимогах щодо посилення контролю за імміграцією.

Напередодні сенатори-республіканці заявили про намір проголосувати проти законопроєкту про виділення додаткових 106 млрд доларів, оскільки вимагали додати до законопроєкту пункт про безпеку кордонів США.

Тоді відбувся секретний брифінг американських сенаторів про Україну, який, як пише CNN, перейшов у крики. Напружена зустріч так і не допомогла вийти з глухого кута.

Конгрес США уже виділив $111 млрд на допомогу Україні, включно з $67 млрд на фінансування військових закупівель, $27 млрд на економічну та цивільну допомогу та $10 млрд на гуманітарну допомогу.

Однак директорка відділу управління та бюджету Білого дому Шаланда Янг заявила, що вся ця допомога, окрім близько 3% військового фінансування, буде вичерпана до кінця року.

Новий пакет Байдена на $106 млрд передбачає $61 млрд для України, здебільшого для закупівлі зброї у США, та $14,3 млрд для Ізраїлю, що включає $10,6 млрд на зброю. Також є майже $14 млрд на безпеку кордонів самих Сполучених Штатів і допомогу Азійсько-Тихоокеанському регіону.

Тим часом Палата представників, контрольована Республіканською партією, ухвалила окремий пакет допомоги для Ізраїлю, який веде війну з ХАМАСом у Секторі Гази, тоді як Білий дім стверджує, що потрібно допомогти обом країнам.

До цього республіканці вже двічі відмовлялися включити військову допомогу Україні в тимчасові законопроєкти про витрати, щоб забезпечити фінансування американського уряду цієї осені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *