ОСТАННІ НОВИНИ

Єрмак упевнений, що аеропорт «Бориспіль» скоро запрацює

Андрій Котенський

|

Голова Офісу президента Андрій Єрмак висловив переконання, що невдовзі аеропорт «Бориспіль» знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна, оскільки «тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта». Про це він повідомив на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, з питань імплементації Формули миру, пише Українська правда.

«Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта. Завдяки нашим Силам оборони й нашим друзям – вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми», – повідомив Андрій Єрмак.

Заступник Єрмака – Андрій Сибіга, який теж був присутній на зустрічі, додав, що аеропорт «Бориспіль» став першим об’єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас він буде першим об’єктом, який відкриють, щойно дозволить безпекова ситуація.

Як відомо, в середині листопада Єрмак заявив, що в Україні ще до завершення війни, ймовірно, відкриють один з цивільних аеропортів. Який саме, голова ОП не сказав.

До цього повідомлялось, що ймовірно невдовзі відкриють один із аеропортів на заході Україні. У ЗМІ називали найімовірнішими варіантами аеропорт в Ужгороді, злітна смуга якого фактично виходить у повітряний простір Словаччини , або аеропорт у Львові.

Львівський портал повідомляв, що аеропорт «Львів» може першим відновити польоти в Україні. Мінінфраструктури розглядає аеропорт «Львів» як перший для відновлення роботи за наявності гарантій безпеки. Технічно для відновлення роботи аеропортів в Україні необхідно до двох тижнів, проте практично це можна зробити лише за гарантованої безпеки.

Як відомо, в ніч на 24 лютого 2022 року терористична Росія розпочала повномасштабну війну і обстріли мирних міст України, через це відбулося термінове закриття повітряного простору України для цивільних літаків з/до Львова скасовали всі рейси.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *