ОСТАННІ НОВИНИ

Путін почав війну проти України

Наталя Дуляба

|

Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Про це він заявив по телеканалу Росія 24, пише Українська правда.

«Мною прийнято рішення про проведення спеціальної військової операції (щодо захисту Донбасу – ред.). Її мета – захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму».

«Росія не допустить появи в України ядерної зброї».

«До планів РФ не входить окупація українських територій».

«Вся відповідальність за можливе кровопролиття буде повністю на совісті українського режиму».

Путін заявив, що дії РФ пов’язані не з обмеженням інтересів України, а із захистом самої себе від «тих, хто взяв Україну в заручники».

ВВС Україна пише, що по всій Україні вже лунають вибухи, є інформація про початок наземної операції на Харківщині.

Тим часом президент США Джо Байден вже заявив, що жертви будуть катастрофічні.

«Президент Путін обрав навмисну війну, яка принесе катастрофічні людські жертви та страждання», – заявив президент Сполучених Штатів після початку агресії Росії і звернення Путіна.

«Молитви всього світу сьогодні з народом України, який страждає від неспровокованого та невиправданого нападу російських збройних сил. Президент Путін обрав навмисну війну, яка принесе катастрофічні людські жертви та страждання», – сказав Байден.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *