ОСТАННІ НОВИНИ

Українські водії призупинили голодування після домовленості з польськими перевізниками, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Українські водії ваговозів, які очікують на перетин пункті пропуску «Краківець-Корчова» через блокаду польських перевізників, вирішили призупинити голодування після переговорів. Про це повідомляє Суспільне.

Після оголошення близько 200 українських водіїв про голодування до них приїхав консул генерального консульства України в Любліні Василь Йордан та запросив двох водіїв поїхати до польських протестувальників.

Станом на 16:00 протестувальники та водії домовилися про те, що через пункт пропуску будуть проїжджати сім авто на годину, а гуманітарні та військові вантажі рухатимуться поза чергою, передає «Суспільне».

Українські водії після цього вирішили скасувати голодування, але готові оголосити його знову, якщо польська сторона порушить домовленості до неділі, 3 грудня.

Паралельно представники відповідальних за інфраструктуру відомств України і Польщі зустрілися у Варшаві, обговорюючи заходи для зняття блокади польських перевізників на кордоні, та вже погодили кілька пунктів.

Як відомо, польські перевізники почали блокувати проїзду вантажівок через польсько-український кордон із 6 листопада. Спершу навіть не було озвучено жодних причин таких дій поляків. Лише згодом вони висловили свої три ключові вимоги.

Також стало відомо, що польські перевізники не лише необґрунтовано блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Профільна єврокомісарка з транспорту Адіна Велян звинуватила польську владу у недостатній ініціативності щодо владнання ситуації на україно-польському кордоні та «дотриманням там закону», а також пригрозила санкціями для Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *