ОСТАННІ НОВИНИ

​ДБР завершило розслідування авіатрощі у Броварах

Ольга Денисяка

|

Працівники ДБР завершили розслідування щодо авіакатастрофи гелікоптера 18 січня 2023 року у Броварах. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Матеріали справи відкрили для підозрюваних та їх захисників, а також потерпілих та їх законних представників. Після ознайомлення матеріали передадуть до суду.

Раніше про підозру повідомили:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України,
  • в.о. командира частини;
  • заступнику командира з льотної підготовки;
  • командиру авіаційної ескадрильї;
  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Нагадаємо, 18 січня у Броварах на Київщині розбився вертоліт ДСНС, на борту якого було 9 людей, в тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович та ще двоє посадовців МВС. Ніхто з них не вижив.

Гвинтокрил упав біля дитсадка і житлового будинку. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, в тому числі одна дитина.

Зі самого початку СБУ розглядала три версії авіакатастрофи, серед них є й умисне знищення вертольота. Зі свого боку у ДСНС казали, що розбився вертоліт ЕС-225 Super Puma із бортовим номером 54, а його екіпаж пройшов необхідну підготовку, в тому числі до польотів при складних умовах.

Серед версій також був замах на життя державних діячів, включаючи диверсію, але ця версія під час слідства не підтвердилась.

У Франції розшифрували «чорну скриньку» з гелікоптера, матеріали передали слідству.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *