ОСТАННІ НОВИНИ

Через негоду знеструмлення охопили 16 областей України

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок понеділка, 27 листопада, заметіль та шквальний вітер знеструмили 2019 населених пунктів у 16 областях України. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві енергетики.

Найскладніша ситуація з електропостачанням виникла в Одеській, Миколаївській та Київській областях, тут світла немає більше ніж у 600 тисяч споживачів.

Також через негоду знеструмлення є у Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Чернігівській, Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Вінницькій та Хмельницькій областях.

Хурделиця пройшлася по кожному району Одещини, проте найбільше постраждали Ізмаїльський та Одеський райони. Наразі тут знеструмлено 349 населених пунктів, а це 148 тисяч споживачів.

У Миколаївській області світла немає у 88 тисяч побутових споживачів та у більше 6 тисяч юридичних. Це 266 населених пункти. Найскладніша ситуація у Миколаєві, Снігурівці, Веселиновому. За минулу добу вдалося заживити понад 6 тисяч споживачів.

На Київщині наразі електрики немає більш ніж у 220 населених пунктах (понад 40 тисяч споживачів). У столиці перебоїв зі світлом поки немає.

Повсюди тривають аварійні роботи, однак синоптики по всій Україні, крім західних областей, знову прогнозують снігопади й сильний вітер, замети й ожеледицю на дорогах.  У Київській, Кіровоградській і Полтавській областях обіцяють найгіршу негоду, тож це може ускладнити роботу енергетиків.

Нагадаємо, напередодні синоптики попереджали, що 26-27 листопада на Україну насуваються снігопади та сильний вітер. Найбільшу негоду прогнозували у південних, північних і центральних регіонах. На Одещині заметіль 26 листопада спричинила дорожній колапс.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *